Mountainbiken in de streek van Hotton

Mooie mountainbikepaden strekken zich uit over het hele gebied van Hotton. Ook in de directe omgeving van Hotton is er een grote diversiteit in niveau’s voor de actieve mountainbikers. Hotton is het ideale landschap voor een actieve vakantie met de mountainbike. In de omgeving van Hotton kunt u ook diverse verhuurders van mountainbikes vinden, ook kunnen zij advies geven over de beste routes rondom Hotton.

Tijdens de 4 seizoenen

De drukste periode om te mountainbiken blijft natuurlijk de zomer, waarin de getrainde maar ook niet getrainde mountainbiker zijn hart kan ophalen. Maar dat betekent niet dat u de andere seizoenen moet vergeten. De lente, omdat hij synoniem staat voor het ontluiken van het eerste groen en de eerste sportkriebels. De herfst biedt mooie herfsttinten van gekleurde bladeren die naar beneden dwarrelen waarin het fijn fietsen is. Het is zeker niet nodig om de winter te vermijden. Rijden in de sneeuw geeft een beetje pit aan het sturen.

Populair in Hotton

Hotton heeft vier bekende fietsroutes die voor iedere mountainbikers iets te bieden heeft.
Deze routes worden steeds aangegeven door een driehoek met twee cirkels eronder.

Rode route van Werpin is 17 km lang
Gele route van NY is17 km lang
Blauwe route richting Deulin is 18 km lang
Groene route richting Menlin is 22 km lang
 
Alle info over deze mountainbikeritten kan je verkrijgen in ons cafetaria. Wij helpen jullie met plezier!

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding mountainbike

Kayakken

Laat je meevaren op de Ourhte die zich een weg baant tussen de prachtige en unieke landschappen van de vallei.

 

Bij onze de receptie kan je rechtstreeks tal van activiteiten in de streek boeken. Samen met onze partner kunnen we voor u alles regelen! Vraag er gerust naar.

FIETSTOCHTJES VIA DE RAVEL

In Wallonië zijn de ravels heel populair. Mensen die graag op de gewone of elektrische fiets een tochtje willen maken op rustige landelijke wegen Kunnen deze uitstippelen via Famenne-velo-carte. 

http://www.famenne-a-velo.be/wm-media/download/famenne-velo-carte.pdf

De GR 57

Deze route is één van de populairste wandelpaden in de Ardennen. Deze route van 360 km loopt voor een groot stuk door de riviervalleien van de Ourthe in de Ardennen. Deze wandeltocht is heel afwisselend.  De meeste etappes zijn te bereiken per trein of bus. Het station van Melreux, op 100 meter van onze camping is hiervoor een ideale start of stopplaats. Deze tocht op maat gemaakt de active wandelaar die wil kennismaken met Ardennenwandelen. 
Het zuidelijke deel van de route (Sentier du Nord) loopt door het Groot Hertogdom Luxemburg .